--> ELEKTROSZMOG MÉRÉS és VÉDEKEZÉS Épületbiológia és Radiesztézia : ELEKTROSZMOG Hogyan védekezzünk ellen.

ELEKTROSZMOG Hogyan védekezzünk ellen.


Sokan félnek tőle, sokan pedig csak egyszerűen megvonják a vállukat és mosolyogva legyintenek egyet. Valójában mi is az elektroszmog, szükséges-e védekezni ellene, és ha igen akkor mi a helyes módja a védelem kialakításának? Ja és egy nagyon fontos dolog. Mennyibe fog ez kerülni?

Az elektroszmogról számtalan téves információ, hiedelem él és kering a köztudatban. Jaj a mikrohullámú sütő, jaj a mobiltelefon, jaj a számítógép, és isten ments meg a távvezetékektől, a transzformátorállomásoktól!

Az emberek az elektroszmog szó hallatán általában ezekre a dolgokra gondolnak, de valóban veszélyt jelentenek-e az egészségünkre és ha igen mit is tehetünk ellene?

Használjunk elektroszmog elleni matricákat, vagy nyakba akasztható kártyákat? Esetleg vegyünk gyorsan néhány sólámpát a lakásba? Netalán vásároljunk elektroszmog ellen védő ágyneműt vagy alsónadrágot? Hordjunk elektroszmog ellen védő karkötőt? Használjunk földelő lapokat a számítógépnél? Fessük ki a szobát? Költsünk százezreket különféle térharmonizálókra vagy akár milliókat csodakészülékekre amik rezgésükkel biotereket hoznak létre a lakásunkban és egy csapásra minden bajtól megszabadítanak?

Van egy rossz hírem. Ha tájékozatlanok vagyunk, akkor valószínűleg sokan csak a pénzünktől fognak megszabadítani bennünket és nem az elektroszmogtól! Ez is üzlet és sokan próbálják az átlagemberek tudatlanságát kihasználva a félelmükre alapozva eladni portékájukat. Gyakran többet állítva az általuk forgalmazott termékről mint amit az valóban tud.

Elöljáróban szögezzük le, ha valaki azt ígéri, hogy az ő terméke egy csapásra megszüntet mindenféle elektroszmogot és tökéletes védelmet ad, az nagy valószínűséggel nem mond igazat! Ez olyan mintha valaki olyan csodapirulákat árulna, ami minden betegséget meggyógyít (Ja persze orvoshoz sem kel fordulni) és még fiatalodik tőle az ember vagy tíz évet, csak úgy ráadásként. Persze gondolkozzunk el akkor is, ha valaki felméri a lakásunkat és megállapítja hogy az lakhatatlan, de úgy egy millió forint körüli áron garantáltan megszüntet minden káros hatást, mert már találkoztam másfél millióba kerülő térharmonizálóval is. Kár hogy az én műszereim és az ott lakók sem érzékelték az állítólagos jótékony hatást, pedig az mérési jegyzőkönyvvel volt igazolva!

Sajnos az elektroszmog láthatatlan, érzékszerveink segítségével nem észlelhető jelenség, de ha látnánk, menekülnénk.

Tehát mi is az elektroszmog és mit tehetünk ellene? Valóban veszélyben az egészségünk?

A környezetünkben jelenlévő elektromos eszközeink, berendezéseink, de a falakban futó elektromos vezetékek körül is különféle elektromos és mágneses erőterek illetve elektromágneses sugárzások keletkeznek. Ez teljesen normális jelenség, azonban ezek a hatások gyakran olyan helyeken is jelen vannak ahol azokra valójában semmi szükség nincsen. Ilyen például a hálószoba vagy a gyerekszoba ahol a szervezetűnk számára elengedhetetlenül fontos éjszakai regenerálódási és gyógyulási folyamatok zajlanak.

Gyakori elektroszmog források a fekhely közelében: Falakban futó elektromos vezetékek, éjjeli lámpák, elosztók és hosszabbítók, rádiós ébresztőórák, telefontöltők, hálózatról működő árnyékolatlan légzésfigyelők,

Gyakori elektroszmog források az íróasztal körül: Asztali lámpák, aktív hangfalak, elosztók. Hibás földelés esetén a számítógépek és laptopok.

A német épületbiológusok már több mint 20 éve foglalkoznak a lakókörnyezetben található különféle egészségünkre káros jelenségek felkutatásával, beazonosításává és hátrányos hatások illetve összefüggések kimutatásává. Ennek eredményeként született meg a Sztenderd Épületbiológiai Méréstechnika és a jelenleg érvényben lévő hálóhelyekre vonatkozó SBM 2008 mérési és kiértékelési irányelv.

Tehát mit is tehetünk egészségünk megóvásának érdekében? Hogyan védekezzünk az elektroszmog ellen? Mit válasszon a piacon kapható lehetőségek közül? Mi működik és mi az ami nem?

Vegyük sorra a teendőket és a lehetőségeket! Először tisztázzuk, hogy az elektroszmog egy igen összetett jelenség és csodaszerek nincsenek ellen! Védekezni lehet, sőt bizonyos összetevőit meg is lehet szüntetni, le lehet árnyékolni, de ahhoz hogy tudjuk mit is kell tennünk szükségünk van egy pontos és alapos diagnózisra, egy részletes műszeres vizsgálatra!

A felmérés Mire figyeljünk a mérésnél? A felmérés menetét és a kapott eredmények kiértékelését a német SBM 2008 épületbiológiai sztenderd tartalmazza. Méréssel csak olyan szakembert bízzunk meg aki ez alapján dolgozik! A lakásunkban jelenlévő elektroszmogot távolról mérni nem lehet. Az elektroszmog nem marad a ruhánkban nem „rakódik” le a szervezetünkben, nem hurcoljuk magunkkal.

Elektroszmog elleni lepedők és ágybetétek Találkoztam egy idős hölggyel aki elmesélte, hogy részt vett egy termékbemutatón ahol elektroszmog elleni termékeket árultak. Az előadás végén mindenkit bemértek egy elektroszmog analizátorral. A készülék jelezte, hogy a néni micsoda elektroszmog szennyezett lakásban él és gyorsan rá is sóztak egy több százezer forintos elektroszmog elleni lepedőt ami majd megoldja a bajt. Sajnos a néni állapota azóta rosszabbodott és ezért hozzám fordult segítségül. A lakás felmérése során derült fény az ágyban található „csoda” lepedőre. A néni fekhelyén valóban extrém erős elektroszmog volt mérhető, de azt maga a lepedő okozta!!! A magyarázat igen egyszerű. A lepedőt földelni kellett és ezért egy vezetékkel csatlakozott az ágy melletti konnektorhoz ami viszont hibás volt. Az eredeti bajt a hibás elektromos vezetékek okozták (hibás volt a földelés) a csodalepedő egyenesen rontott a helyzeten és még szerencse hogy nem történt áramütés. Ez egy tipikus átverés volt. Senki nem mért a szobában és senki nem ellenőrizte az elektromos hálózatot. Csak vegye meg a néni és vigye haza… A bajt senki nem akarta megszüntetni, csak a terméket eladni. Ennek ellenére a különféle földelt lepedők, ágybetétek hatékonyan képesek leárnyékolni az alulról érkező elektromos erőtereket. Tehát csak akkor ér valamit, ha a padlóból jön az elektroszmog. Ez a megoldás azonban nem véd az oldalról vagy felülről ható elektromos erőterek ellen. Nem véd a mágneses erőterektől és a magas frekvenciás sugárzásoktól sem. Használatuk nagy elővigyázatosságot és óvatosságot igényel! Áramütés veszély! Találkoztam már zárlatos rézből készült éjjeli lámpával és ha az illető egy földelt lepedőn feküdt volna…

Elektromos terek elleni árnyékoló hatást egy néhány ezer forintos fémhálóval vagy alufóliával is el lehet érni, de a legegyszerűbb, ha megkeressük a hibát, ami az elektroszmogot okozza és megszüntetjük azt. Amennyiben azt a falban futó vezetékek gerjesztő hatása okozza úgy hatékony és olcsó védekezés lehet az árnyékoló festés alkalmazása.

Különféle földelő lapok. Használatuk az iparban terjedt el ahol az elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem részét képezi például a mikroelektronikai iparba. Használatukhoz rendkívül szigorú érintésvédelmi követelményeknek kell megfelelni. Sajnos azonban ez a termék is bekerült a csodaszerek kategóriájába és egyre több helyen találkozom vele. Beszerzése általában külföldön üzemeltetett internetes áruházakon keresztül történik. Használata során az emberi test közvetlenül érintkezik egy elektromosan vezető lappal ami a védőföldelésen keresztül levezeti a megnövekedett testfeszültséget. Az ötlet jónak tűnik, de szintén életveszélyes megoldás. Ebben az esetben is ki szokott maradni az okok keresése és csak egy jól felépített marketinggel találkozhatunk. Fontos, hogy ne magunkat földeljük, mert ez egy elektromos meghibásodásnál áramütéssel járhat, hanem az elektromos eszközeink földelését ellenőriztessük! Számítógép előtt ülve általában azért lehet magas a testfeszültség, mert hibás a hálózat védőföldelése, vagy nem megfelelően van kialakítva, elrendezve az íróasztalon található elektromos eszközök.

Nemrég egy doktornő rendelőjében találkoztam ezzel a megoldással. A számítógép előtt egy földelő lap. A lábat kellett rátenni persze cipő nélkül. És amin igen csak megdöbbentem hogy a lapból kilógó vezetéken egy nem európai szabványnak megfelelő csatlakozó fityegett. Ez a csatlakozó egy átalakítón keresztül kapcsolódott az elosztó földeléséhez, de ha lekerült róla az átalakító akkor viszont pont a fázisvezető csatlakozójába illett! Hoppá! Mi van, ha a takarítónő véletlenül kihúzza, aztán hogy baj ne legyen belőle gyorsan visszailleszti a fázisba mert neki senki sem mondta, hogy mi ez és mire kell figyelni. Minden bizonnyal megrázó élménye lett volna a doktornőnek. Persze előzetes épületbiológiai elektroszmog felmérés ebben az esetben sem történt. Csak vegye meg, mert az elektroszmog bizony veszélyes. Csak csöndben hozzátenném, hogy az áramütés viszont még veszélyesebb!!!

Tehát, ha valaki szeretné csökkenteni a testfeszültségét, a stresszt akkor sétáljon mezítláb a harmatos fűben, ahogy azt a régi orvosok is javasolták!

Tapasztalataim szerint ezeknek az eszközöknek az árából bőven kijön egy alapos műszeres vizsgálat és a megfelelő biztonságos védekezés kialakítása is! Például árnyékolt vezetékek, elosztók, a készülékek szakaszolható elrendezése. Számítógépek ritkán szoktak magas elektromos erőtereket okozni. Amennyiben igen úgy az általában a védőföldelés hibájára vagy hiányára vezethető vissza.

Ami pedig a fekhelyeket illeti megengedett maximális testfeszültség szintjét a német épületbiológiai sztenderd is meghatározza, de csökkentését nem a szervezetünk földelésével kell elérni, hanem az azt okozó elektromos terek megszüntetésével, leárnyékolásával!

Különféle nyakban hordható lapocskák, karkötők és különféle matricák. Ezek közül már nagyon sok félével találkoztam, de sajnos műszerrel még nem sikerült igazolni a hatékonyságukat. Általában mobiltelefonokhoz szokták javasolni mivel megszünteti a sugárzást, de ezen kívül bárhova ragaszthatjuk vagy rakhatjuk őket.

Találkoztam egy illetővel aki nyakban hordható védőkártyákat árult. Elmondása szerint a lapocska hatékonyan véd a magas frekvenciás sugárzások ellen. Erről mérési jegyzőkönyvet is küldött részemre. És valóba, a kártya anyagán nem hatol át a mobil sugárzása. Ezt igazolta a mérési jegyzőkönyv is. Ok, de mit is ér egy a nyakunkban lógó lapocska amikor a fülünkhöz tartjuk a mobilt beszélgetés közben? Minden esetre az utcán ahol a próbamérést végeztük a mérő műszerem kiakadt annak ellenére, hogy az illetőnél vagy egy tucat kártya várt eladásra. Fizikai szinten biztosan nem működtek.

Ha a mobil sugárzása ellen akarunk védekezni használjunk kihangosítót, tartsuk távolabb a készüléket a testünktől és lehetőleg csökkentsük a használat idejét a lehető leg kevesebbre! Egyéb esetben méressük be a lakásunkat, munkahelyünket és alakítsunk ki működő műszerekkel mérhető védelmet!

Lehet, túl kritikusnak tűnök ezekkel a megoldásokkal szemben, de mivel valóban veszélyesnek tartom az elektroszmogot ezért jobban tesszük, ha nem ringatjuk magunkat téves biztonságérzetben. Van egy matrica a telefonomon így már nyugodtan beszélhetek vele órákat???

Sólámpák és kristályok A sóbarlangok, sókamrák igazolt jótékony hatásáról már mindenki hallott. A gyógyulni vágyok évszázadok óta ki is használják ezen jótékony hatásokat. A sólámpa szép, látványos és jó hangulatot teremt a lakásban de hogy megszünteti-e az elektroszmogot? A válasz: Nem.

A gyártók azt írják termékükről, hogy működésük során negatív ionokat juttatnak a levegőbe és az jótékony hatással bír. A negatív ionok valóban jótékony hatást gyakorolnak közérzetünkre. Vízesés közelében vagy egy zivatart követően bizony jól esik ez a fajta friss levegő, de amennyiben a szoba levegőjét szeretné hatékonyan felfrissíteni úgy lehet külön erre a célra készült hatékony levegő tisztító és ionizáló készüléket vásárolni.

Mérésekkel nem igazolható, hogy a sólámpa képes lenne megszünteti az elektromos vagy mágneses erőtereket illetve a különféle elektromágneses sugárzásokat. Használatára viszont figyeljünk, mert az ágy közelében az elektromos vezetéke elektroszmogot hozat létre. Másik érdekes tulajdonsága a különféle kristályoknak hogy külső gerjesztés hatásra rezonálni kezdenek. Talán ez lehet a annak a magyarázata hogy egy rossz helyre tett kristály vagy sólámpa gerjesztheti a teret. Az ágy közelébe ne tegyük.

Elektroszmog elleni készülékek Épületharmonizálók Egyszerű kis konnektorba dugható készülékek. Internetes áruházakból rendelhetők és a leírásuk alapján a környezetében egyszerűen megszünteti az elektroszmogot. A nagyobbak akár egy házat is levédenek. Ugye már nem kell újra elmondanom, hogy ha valamiről azt állítják, hogy egy csapásra megszünteti az elektroszmogot akkor legyűnk nagyón óvatosak!

Kérdezzünk! Az elektroszmog mely összetevőjét is szünteti meg pontosan ??? Mi ellen nyújt hatékony védelmet? Nézzünk utána alaposan, ugyanis a gyártó honlapján már teljesen mást írnak róla mint amit a magyar oldalakon olvashatunk. Itt már szó sincs róla, hogy megszüntetné az elektroszmogot! A készülék az elektromos hálózatot szabadítja meg az oda nem való rezgésektől. Tehát ezek a készülékek egy egyszerű szűrőként funkcionálva letisztítják az elektromos hálózatot a nem kívánt rezgésektől, ugyanis az elektromos vezetékek nem csak a hálózati 50Hz-es rezgést szállítják, hanem a különféle berendezések álltál keltett zavarjeleket. Manapság már egyre gyakrabban használják az elektromos hálózatot különféle vezérlőjelek, videó és hangjelek vagy akár internethez szükséges kommunikációs jelek továbbítására is. Ezek a készülékek nem szüntetik meg az elektroszmogot, csak egy picit „ letisztítják” azt.

Biotér generátorok és rezonátorok. Na ez egy igencsak megfoghatatlan dolog és egyben talán az eddigi legnagyobb átverés amivel ez idáig találkoztam!

Egy érdekes eset a sok közül. Történt egyszer, hogy megkeresett egy család ahol él egy beteg kisfiú. Kérték vizsgáljam meg a lakásukat, hátha az elektroszmog megszüntetése elősegítheti a mielőbbi gyógyulást. A felmérés során kiderült, hogy a gyerekszobában egy a ház előtt húzódó távvezeték erős mágneses teret okoz, a tetőtér hátsó felében pedig a falakban futó elektromos vezetékek és a ház elektromos főelosztója okoz erős elektromos erőteret. Mivel a fizika mai állása szerint a mágneses terek leárnyékolása ekkora területen nem lehetséges, csökkentése pedig horribilis költséggel járna, javasoltam, hogy egy üres hátsó szobába alakítsanak ki egy új gyerekszobát. A falak magas elektromos erőtereit pedig egy egyszerű árnyékoló festéssel szüntessék meg, ami néhány tízezer forintból megoldható. Ezt követően telt múlt az idő és úgy egy évvel később ismét jelentkezett a család és kérték végezzek el egy kontrolmérést. Miután műszerekkel végigmértem a lakást megállapítható volt, hogy az egy évvel ezelőtti eredmények semmit sem változtak. Az igen erős elektroszmog ugyan úgy jelen volt. Kérdeztem, hogy miért nem fogadták meg a tanácsaimat, mire ők elmondták hogy találkoztak valakivel akitől vásároltak egy több mint egy millió forintba kerülő masinát ami teljesen megszünteti a lakásban az elektroszmogot és még a mágneses tereket is eltünteti ami pedig ugye nem egy egyszerű dolog, sőt még a radioaktív sugárzás is lecsökken és biorezgése lesz a térnek. Ez a társaság szintén felmérte a lakásukat aztán beépítették a készüléküket és végül még egy mérési jegyzőkönyvvel igazolták az eredményességét a készüléknek. A baj csupán csak az volt hogy a várva várt gyógyulás bizony elmaradt, sőt az egészségügyi állapot azóta romlott is. Ezét kérték a kontrolmérést és a gyanújuk sajnos beigazolódott! Alaposan átverték Őket miközben a valós káros hatások változatlanul megmaradtak.

Egy másik esetben azért hívtak, hogy szereljek le egy ilyen készüléket, mert aki felszerelte az úgy eltűnt mint az a bizonyos szürke szamár a ködben. Az állítólagos orgonasípszerű kályhacsövek és a radiátorokra szerelt arany kondenzátorok itt sem váltották be a csodálatos gyógyuláshoz fűzött reményeket. Pedig állítólag a műanyag kis dobozok a NASA által fejlesztett aranyozott kondenzátorokat tartalmaznak! Az ára ezért volt ebben az esetben is több százezer forint. Érdekes volt, hogy ezek az arany kondenzátorok annyira szuperek és titkosak, hogy amikor kinyitottam a műanyag dobozkát abban semmi sem volt pusztán két csavar. Hát ez az igazi titkos csúcstechnológia! Egy másik dobozban viszont viasszal kiöntve két db kb. 10-20 forintot érő kondenzátor volt beépítve. Hát erről ennyit.

Összefoglalva a környezetünkben található elektroszmog szervezetünkre gyakorolt káros hatásairól még viták zajlanak. Egyértelmű bizonyítása még sok nehézségbe ütközik, de egyre több tapasztalati tény és kutatás igazolja káros hatásait. Például az alacsony frekvenciás mágneses tereket már a WHO is a lehetséges rákkeltő kategóriába sorolja.

Mint ahogy a cikk elején írtam sokan túlzottan félnek tőle, sokan pedig csak egyszerűen megvonják a vállukat és mosolyogva legyintenek egyet, pedig az egészségünk a tét. A helyes út pedig ebben az esetben is valószínűleg mint annyi mindenben az arany középút. Legyünk óvatosak! Mérésük fel lakásunkat megbízható szakemberrel, és kérdés esetén kérjünk tanácsot az épületbiológiához értő tanácsadótól.

Almásy Zsolt Épületbiológiai és radiesztézia Mérés és Védekezés 06304447441 www.radiesztezia.blogspot.com


Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
Keressen most! 06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com


Az Egészséges Otthon Szakértője.