--> ELEKTROSZMOG MÉRÉS és VÉDEKEZÉS Épületbiológia és Radiesztézia : Radioaktivitás a lakásban!

Radioaktivitás a lakásban!



Építőanyagok sugárzása, Berendezési tárgyak sugárzása, Radon gáz



Építőanyagok sugárzása
Napjainkban alkalmazott építőanyagoknak igen szigorú előírásoknak kell hogy megfeleljenek. Régebbi építésű lakásokban azonban előfordulhat, hogy sugárzó építőanyagokkal találkozunk. Ilyen sugárforrás lehet például a régebbi építésű ingatlanoknál szigetelésre előszeretettel alkalmazott kohósalak. A padló alatt láthatatlanul meghúzódó szigetelés jelentősen megnövelheti a lakók sugárterhelését.
Ingatlan vásárlás előtt érdemes elvégeztetni egy ellenőrző mérést!

Kohósalak mint veszélyforrás

Külön veszélyforrást jelenthetnek azok a házak,lakások, amelyek építésénél a hatvanas, hetvenes években, például a tetőszigetelésnél, kohósalakot használtak.
Magyarországon korábban több helyen - Tatabányán, Ajkán, és Oroszlányban is bányásztak olyan szenet, amely világviszonylatban is jelentős rádiumot tartalmazott. A kibányászott szenet Magyarország különböző hőerőműveiben eltüzelték. A sugárzó anyagok azonban az elégetés során nem illantak el, bedúsultak, és ez által a visszamaradt kohósalakban koncentrálódtak. A salakot, pedig mint olcsó szigetelőanyag sok építkezésnél felhasználták.
Ezekbe a lakásokban élő emberek többletsugárzásnak teszik ki magunkat.
A témával foglalkozó szakemberek, kutatók többek között Tatabányán, Ajkán, Várpalotán és számos más városban találkoztak kiugróan magas értékekkel.

Kohósalakos lakásban végzett mérés.
(A radioaktív sugárzás egy átlagos lakásban mérhető érték háromszorosa!)


Radon a talajból
Földünk talajában előforduló Urán érc bomlásakor jelentős mennyiségű radioaktív Radon keletkezik, amely nemesgázként felemelkedve a föld belsejéből beszivároghat az épületekbe.



A szobákban található radont belélegezzük, majd – nemesgáz lévén – kilélegezzük. De bomlástermékei a fémionok, poros, dohányfüstös helyiségben szívesen tapadnak a lebegő porszemekre, amiket belélegezve, a légcsőre és a tüdőfalra ülepedve tüdőrákot okozhatnak! (A jelenséget bányászoknál régóta megfigyelték, azt Agricola a XV. században és Paracelsus a XVI. század már leírta.)

A radon okozta sugárterhelés túlnyomó része a radon tüdőfalra telepedett radioaktív bomlástermékeinek alfa-sugárzásától származik!

A földszinti lakásokban a talaj közelsége miatt nagyobb a radon-koncentráció, mint az emeleti lakásokban. Közzétett tanulmányok kockázati összehasonlításai jelezték, hogy 1,11 Bq/l, azaz (30 pCi/l) radon-koncentráció már magában is ugyanolyan kockázatot jelent, mint napi két doboz cigaretta elszívása!

Radon gáz a természetes háttérsugárzás közel 50%-át adja! Ez a terhelés magas elektroszmog illetve geológiai törésvonalak hatására koncentrálódhat! Hatását nem szükséges bemutatni. A tüdőrák kialakulásának, a dohányzást követő második leggyakoribb okozója.

Ide kattintva részletesen olvashat a radon gáz egészségkárosító hatásáról.

Ezen sugárzások műszeres méréssel felderíthetők és a szükséges lépések megtételével a szervezetre gyakorolt káros hatásuk a minimálisra csökkenthető!


Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com








Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
Keressen most! 06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com


Az Egészséges Otthon Szakértője.