--> ELEKTROSZMOG MÉRÉS és VÉDEKEZÉS Épületbiológia és Radiesztézia : Éljen Elektroszmog Nélkül IV.

Éljen Elektroszmog Nélkül IV.

A cikksorozat előző részeiben olvashatott a lakásokban található elektroszmog két fajtájáról, az alacsonyfrekvenciás elektromos illetve elektromágneses erőterekről. Megtudhatta, hogy mit tehet az elektroszmog ezen fajtáinak felismerése és a védekezés érdekében. Az elektroszmog témakörével foglalkozó cikksorozat ezen, részében az elektroszmog egy másik okozóját, az elektromágneses sugárzásokat vesszük szemügyre.

Az elektromágneses hullámok meghódítják a világot.

„1901. december 12-én Kanada partjainál egy papírsárkányra rögzített antenna három gyenge kattanást észlelt, melyek a Morze-abc "s" betűjének felelnek meg. A jelek vétele történelmi jelentőségű, hiszen azok a Délnyugat-Angliában található Poldhu mellett összetákolt rádióállomásból érkeztek, elsőként áthaladva az Atlanti-óceán felett. A kísérletet egy olasz feltaláló, Guglielmo Marconi irányította.”

Ettől a történelmi pillanattól kezdve megállíthatatlanul elindult a mesterséges elektromágneses hullámok világ hódítása. Napjainkra, ezen láthatatlan sugárzások, teljesen átszövik környezetünket és nélkülük már nem létezhetne modern életünk. Nehéz elképzelni, de szinte már nincs olyan hely a bolygónkon ahol nem ér bennünket valamilyen ember által létrehozott mesterséges elektromágneses sugárzás. Műholdakról a föld felszínét pásztázó polgári és katonai radarhullámok. Műholdas helymeghatározó rendszerek. A föld felszínére és a világűrbe telepített számtalan hírközlési, tv és rádióadások, különböző mobil kommunikációs eszközök által keltett sugárzások. És sorolhatnám még hosszasan.

Az elektromágneses sugárzást a gyorsuló töltések hozzák létre, mely egymásra merőlegesen haladó oszcilláló elektromos és mágneses tér, ami a térben hullám formájában terjed, fénysebességgel energiát és impulzust szállítva.

A magasfrekvenciás elektromágneses hullámokat elsősorban információ továbbítására használják, de az otthonaikban megtalálható mikrohullámú sütők is ezen sugárzások segítségével működnek

Ki gondolná, hogy a Föld minden egyes pontjára több tízezer rádiójel érkezik másodpercenként!
Vajon milyen hatást gyakorolnak az élővilágra?

A sugárzások szilárd tárgynak ütközve részben visszaverődhetnek, részben áthatolhatnak azon, illetve részben elnyelődhetnek és hővé alakulnak.
Az elektromágneses sugárzások ezen utóbbi tulajdonságát a hőhatás veszik figyelembe a hivatalos határértékek meghatározásánál. (Ezt a hatást hasznosítja a mikrohullámú sütő)
Azonban a sugárzások nem termikus hatásaira egyre több kutató figyel fel, és megdöbbentő eredményekről számolnak be. Ezek többek között a véragygát károsodásáról, daganatok kialakulásának fokozott kockázatáról, központi idegrendszer károsodásáról szólnak.

Ezen kutatások fényében ajánlottá vált a fokozott óvatosság!

A legszigorúbb határértékeket a német épületbiológusok alkalmazzák.
Megkülönböztetve pulzáló és nem pulzáló sugárzásokat. A pulzáló sugárzások sokkal károsabbak.
Gondoljon csak bele, ha egy erős állandó fénnyel megvilágított szobában tartózkodik a szeme aránylag könnyen tolerálja, de sokkal kellemetlenebb, ha ez a fény folyamatosan villog! A mobiltelefon és a radarhullámok például ebbe a kategóriába tartoznak!


Mobiltelefonok esetében sugároz maga a készülék, és sugároznak a telefontársaságok sűrűn telepített antennái, bázisállomásai. A várost járva számtalan érdekes helyen találkozhatunk velük. A mobilkommunikáció térhódításával egyre szaporodnak ezen antennarendszerek. Pár évvel ezelőtt nagy szám volt amikor az ország szinte bármely pontján fogadhattunk már hívásokat. Ma gőzerővel dolgoznak azon, hogy újabb antennákkal 3G és UMTS
lefedettséget biztosítsanak, és mobiltelefonjainkkal már videó hívásokat is bonyolíthassunk, széles sávon internetezhessünk, stb. A gyarapodó antennaerdőkkel főleg a sűrűn lakott városrészekben találkozhatunk. Talán az Őn lakásával szemben is található néhány!

Épületbiológusok által már extrémnek minősített értékeket okozhatnak a lakásunkkal szemközt lévő antennák. A lakásunkat kívülről érő sugárzások nagyságának meghatározására végeztessen műszeres vizsgálatokat!

A mobilkészülékek esetében a káros élettani hatásról igencsak ellentmondó cikkek jelennek meg.
Mindenesetre nem árt az óvatosság! Lehetőleg csak rövid ideig tartó beszélgetésekre használjuk készülékünket. Beszélgetés közben tartsuk távolabb a fejünktől a készüléket, használjunk kihangosítót! Bekapcsolt készüléket éjszaka ne tartsunk az ágyunk közelébe!

Most lássuk a sokak által mumusnak kikiáltott mikrohullámú sütőt!
Az egészségre gyakorolt káros hatásáról igencsak megoszlanak a vélemények. Egyesek teljesen ártalmatlannak vélik, míg mások igen szélsőséges álláspontokat képviselve szörnyű hatásokról beszélnek. Tény, hogy a mikrohullámok károsan hatnak az élő szervezetekre. Ennek mértéke persze jelentősen függ a frekvenciától a teljesítménytől, az időtartamtól, stb. Mikrohullámú sütők esetében ez a sugárzás alap esetben nem tud kilépni a készülékből. Ezen készülékekre szigorú biztonsági előírások vonatkoznak. Az pedig, hogy a mobiltelefon csörög a sütőben, még nem jelenti azt, hogy szökik a mikrohullám, bár jelentheti azt is!!!
A sütő ajtószigetelése a készülékben alkalmazott sugárzás hullámhosszára van hangolva. A kettő között pedig jelentős különbség lehet. Így lehet, hogy a mikrohullám nagy része bent marad, de a telefon mégis csörög.

Számtalan tanulmány foglalkozik azonban a lehetséges káros hatásokkal.
Itt egy érdekes link, ahol kis teljesítményű mikrohullámokkal folytattak kísérleteket és bizony megdöbbentő eredmények születtek. Tojásokat sugároztak be keltetés közben. Az eredmény a linkre kattintva látható.(csak erős idegzetűeknek)
Ekkora teljesítményekkel könnyen találkozhatunk!

http://www.klimaforschung.net/tierversuche/index.htm

Hogy mely tábornak van igaza, nem tudom megmondani, ezt csakis az idő fogja eldönteni

Mindenesetre legyünk óvatosak, és előzzük meg a bajt!

Ne használják főzésre a mikrohullámú sütőt, max. rövid ideig tartó melegítésekre.
Működés közben ne bámuljanak be az ablakán, mert nem tv, habár lehet, hogy jobb a műsor benne
Működő készüléktől távolodjanak el 3-4 métere!
Az étel, vagy ital elfogyasztása előtt várjanak kb. 20-30mp-et .
Lehetőleg kerüljék használatát!
Sugárforrások a lakásban.

Egy átlagos háztartásban számtalan készülékkel találkozhatunk, ami magasfrekvenciás elektromágneses sugárzást bocsát ki.

Sok esetben találkozok vezeték nélküli (WIFI) internet elosztókkal közvetlenül a számítógépasztal alatt. Pusztán lustaságból. Vegyük a fáradságot és tegyük távolabb a készüléket az ülőhelyünktől. Hasonlóképpen járjunk el a bébi őrzőkkel is. Nem kell a készüléket a kiságyba betenni! A szoba másik felén bekapcsolt készülékkel is hallhatjuk, ha felsír a baba. Figyeljünk a vezeték nélküli (DECT) telefonokra is. Fontos, hogy tartsuk távol ágyunktól, tartózkodási helyünktől. Lehetőleg kerüljük használatát!

Alapvető szabály: tartsunk kellő távolságot ezen készülékektől!
A sugárzás az antenna közvetlen közelében jóval magasabb mint néhány méterrel arrébb.


Az elektroszmog témaköre igen összetett és új keletű probléma. A cikksorozatból rövid betekintést kaphatott ebbe a témakörbe. Tudásunk ezen a téren még gyerekcipőben jár, de tudósok, kutatók folyamatosan dolgoznak, hogy felderítsék az elektroszmog szervezetünkre gyakorolt bonyolult hatását. Tapasztalatok alapján az idő előrehaladásával egyre szigorúbb szabályok és határértékek születtek.

Tehát nem árt óvatosnak lennünk!

Ismerje meg az elektroszmogot, a szükséges mérések elvégzésével győződjön meg lakásának, munkahelyének elektroszmog terheléséről, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket, tartsa be a vonatkozó ajánlásokat. Így kellő körültekintéssel és óvatossággal biztosan a megfelelő, biztonságos oldalon tudhatja magát és családját.

Vegye igénybe szolgáltatásunkat! Elektroszmog szakszerű műszeres felmérés,árnyékolása és megszüntetése.



Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com








Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
Keressen most! 06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com


Az Egészséges Otthon Szakértője.