--> ELEKTROSZMOG MÉRÉS és VÉDEKEZÉS Épületbiológia és Radiesztézia : Éljen Elektroszmog Nélkül I.

Éljen Elektroszmog Nélkül I.


Napjainkban a saját és családja egészségével törődő ember egyre gyakrabban találkozhat ezzel a kifejezéssel: elektroszmog. De mit is takar ez a rémisztően hangzó fogalom?
Otthonunkban, munkahelyünkön valóban láthatatlan veszély leselkedik ránk? És mit tehetünk ellene? Veszélyben vannak-e gyermekeink, családunk? Károsítja-e az elektroszmog a szervezetünket, immunrendszerünket?

Ha kutakodunk az Interneten, e témával kapcsolatos számtalan oldalt, írást találhatunk.
A vélemények azonban gyakran eltérőek. Egyesek bagatellizálják a veszélyt, míg mások tűzzel-vassal üldözik a különböző elektromos készülékeket és a legszörnyűbb következményekről beszélnek.

A szélsőséges álláspontokat képviselő szakemberek szélsőséges megoldási javaslatait pedig igen nehéz, sőt néha lehetetlen megvalósítani.

Kedves háziasszony, próbálja csak meg kidobni férje vagy gyermeke legújabb számítógépes, vezeték nélküli csodaszerkentyűjét! Tisztelt uram, mit szólna a felesége, ha reggel a szeméttárolóban találná kedvenc elektromos konyhagépeit?

Hát igen. Lomtalanítás alkalmával valóban kevés, szemétre dobott elektromos berendezést látni a házak előtt. Az utcát járó gyűjtögetők pedig nem hordják tucatjával a mobiltelefonokat és a mikrohullámú sütőket a hulladékfelvásárló telepekre. Ezzel szemben az üzletek polcai roskadásig meg vannak pakolva eladásra váró különféle csábító elektromos háztartási gépekkel, újabbnál újabb számítástechnikai és kommunikációs készülékekkel. A pénztáraknál sorban álló emberek kosara pedig nem gyertyákkal és petróleumlámpával van tele.

Tény, hogy a ma élő ember élete már elképzelhetetlen elektromosság nélkül. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha pár hétre megszűnne az elektromos energia ellátás. A kirobbanó káoszba sokkal többen halnának bele, mint magába az elektroszmogba! Ezzel együtt szomorú tény, hogy az elektromossággal járó sugárzások károsan hatnak az egészségünkre.

Az ősi tudás újrafelfedezése

Mégis, akkor mit tehet az ember? Kitől kaphatunk megfelelő tájékoztatást, kitől várhatunk segítséget? Hogyan védhetjük meg családunkat, gyermekeinket az elektromos rendszerekből, berendezéseinkből az éj leple alatt láthatatlanul „előbújó” és lakásunk számos zugát észrevétlenül beborító „rémtől”, az elektroszmogtól?

Cikksorozatommal ebben szeretnék segítséget nyújtani Önnek, az elektromosság világában kevésbé jártas átlagembernek, aki szeretné biztonságosan használni korunk technikai vívmányait.

Mielőtt azonban belevágunk, elmondom, hogyan is nyílt meg előttem ez az út.

Néhány évvel ezelőtt párommal vásároltunk egy romos, lepusztult, kertes házat. Lelkesen készítettük el a felújítás terveit, és hamarosan már egy építkezés közepén találtuk magunkat. Amikor a ház elkészült, gyermekeinkkel boldogan költöztünk csodálatos, új otthonunkba. Örömünk azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, és hamarosan már a ház eladását fontolgattuk. Gyermekeink rendszeresen panaszkodtak, hogy „rossz energiája van a házunknak”. Kislányom hamarosan minden éjszakát velünk töltött, szobájában még napközben sem volt hajlandó játszani. Egészségünk sem volt a régi: alvászavar, kimerültség, fáradékonyság, különböző gyulladások stb. jelentkeztek.

Sok tanácsot kaptunk, és több, kudarcba fulladt megoldási kísérlet is történt. Persze mindez nem kevés pénzünkbe került. A megoldás fél év múlva kopogtatott be hozzánk egy kedves ismerősünk személyében, aki hobbiként a radiesztézia tudományával foglalkozik. Segítségének köszönhetően a problémák (nagy csodálkozásomra) hamarosan megszűntek, és ezzel együtt egy új világban találtam magam. Hamarosan én is aktívan tanultam ezt az ősi tudományt, és szinte naponta jártam egyik ismerősömtől a másikhoz, felmérni és rendbe tenni lakásukat, házukat. Valahogy így kezdődött ismeretségem a radiesztéziával. A különböző földsugárzások tanulmányozása mellett itt került figyelmem középpontjába egy új keletű, az elektromossággal együtt járó civilizációs probléma, az elektroszmog.

Behálózott életünk

Napjainkban az elektromosság teljesen behálózza életünket. Gondoljunk csak bele, hogy otthonukban, munkahelyünkön milyen készülékek igényelnek működésükhöz elektromosságot! Kapcsolja le lakásának főbiztosítékát, és rövid időn belül döbbenten fogja tapasztani, hogy sok-sok kényelmi szolgáltatásról kell lemondania.
Elektromos berendezéseink, a működtetésükhöz szükséges elektromos hálózatok, energiaszállító és elosztó rendszerek, transzformátorállomások, minden berendezés, amely feszültség alatt van, illetve benne áram folyik, elektromos, illetve elektromágneses erőteret hoz létre maga körül.

Ráadásul egy bekapcsolt televízió, rádió vagy a napjainkban igen elterjedt navigációs rendszerek (GPS) mit sem érnének, ha elektromágneses sugárzások segítségével nem juttatnák el hozzájuk a működésükhöz szükséges információkat, jeleket. Telekommunikáció, hírközlés, kereskedelem, közlekedés, katonai és polgári repülés stb. – mind-mind különböző elektromágneses sugárzásokat juttatnak környezetünkbe.

Összességében a nem kívánt helyen található elektromos és mágneses terek, illetve elektromágneses sugárzások szervezetünkre gyakorolt káros hatását tekintem és nevezem elektroszmognak.

Hogyan hat az egészségünkre?

Szervezetünk nem működhetne bioelektromosság nélkül. A testünket felépítő sejtek kommunikációjában alapvető szerepe van az elektromosságnak, elektromágnesességnek.
Az elektroszmog negatívan befolyásolja testünk precíz működését. Hatására szervezetünkben zavaró elektromos jelek keletkeznek (testáramok, örvényáramok, szabad elektromos töltések átrendeződése stb.) Hogy érthetőbb legyen a dolog, képzeljen csak el egy zenekart, amint Budapest belvárosának egyik forgalmas útkereszteződésében próbálna eljátszani egy Beethoven-szimfóniát, miközben az ideges autósok dudálása közepette éppen légkalapáccsal bontják a szomszédos útszakaszt...

Az elektroszmog károsan hat a sejtkommunikációra, megzavarja agyműködésünket.
Hatással van a bioritmusunkra, ezáltal alvászavart, fáradtságot, teljesítménycsökkenést okoz. Csökken szervezetünk melatonintermelése, ezzel az elektroszmog megzavarja az alvást és lelki zavarokat (depressziót) idéz elő. Gyengíti az immunrendszerünk működését. E hatások összegeződve elősegíthetik daganatos betegségek kialakulását.
Az elektroszmog egészségre gyakorolt hatásainak részletes, alapos ismertetését azonban meghagyom a hozzáértő, szakavatott orvosoknak. Részemről bizonyított tényként kezelem szervezetünkre gyakorolt káros hatását.

Hivatalos hozzáállás, határértékek

Ez igen kényes kérdés. A vélemények igencsak megoszlanak.
Az iparnak és a kereskedelemnek nem érdeke a szigorú normák felállítása. Ezzel szemben az épületbiológusok, orvosok egy csoportja, természetgyógyászok, radiesztéták éppen ezt szeretnék elérni. Annál is inkább, hiszen a határértékek tekintetében nagyságrendi eltérések vannak!

Míg a hivatalos határérték például elektromos térerősség esetében 5000 volt/méter, addig az épületbiológusok javaslatai alapján ez az érték 10 V/m, de fekhelyen lehetőleg ne haladja meg az 1 V/m-t ! Hasonló határértékekkel találkozhatunk az alacsonyfrekvenciás változó mágneses terek és az elektromágneses sugárzások esetében is.

Az elektroszmog szervezetünkre gyakorolt hatásának ismeretében tanácsos az épületbiológusok által javasolt, alacsonyabb határértékeket mérvadónak tekinteni, így garantáltan a biztonságos oldalon tudhatjuk magunkat.

Mit tehetünk egészségünk megóvásáért?

Első lépésként derítsük fel a lakásunkban található elektroszmogot, és azonosítsuk be a forrásokat. Ennek a feladatnak az elvégzése házilag nem egyszerű, mivel az elektroszmog érzékszerveinkkel nem észlelhető, nem hallható, nem látható.

Az elektroszmog mérhető és műszeres vizsgálat segítségével kimutatható.

Az elektromos és elektromágneses terek bemutatására, szemléltetésére a NASA tudósai számítógép segítségével készítettek egy látványos animációt.
Ide kattintva érdemes megnézni ezt a pár perces kisfilmet!



Az elektroszmog jelenlétére sok esetben tudunk következtetni (erről cikksorozatom folytatásában részletesen írok majd), az esetek többségében azonban csak speciális mérés, mérések elvégzésével tudjuk pontosan kimutatni. Ezért feltétlenül kérjünk segítséget megfelelően képzett és tapasztalt szakembertől, akinek megvannak a mérések elvégzéséhez szükséges műszerei, eszközei.

A szükséges óvintézkedések kizárólag alapos, precíz műszeres vizsgálat elvégzését követően, a helyzet pontos ismeretének birtokában tervezhetők és valósíthatók meg.

A védekezés módjai:

• Lehetőség szerint szüntessük meg az elektroszmog forrását, forrásait.
• Tartsunk megfelelő távolságot az elektromos berendezésektől.
• Csökkentsük az elektroszmoggal szennyezett helyen eltöltött időt.
• Alkalmazzunk megfelelő árnyékolási eljárásokat.
• Erősítsük immunrendszerünket. Fogyasszunk jó minőségű, természetes alapanyagokból készült vitaminokat, antioxidánsokat.

A folytatásban arról lesz szó, mit jelent mindez a gyakorlatban.


Éljen elektroszmog nélkül II.rész


Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com








Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
Keressen most! 06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com


Az Egészséges Otthon Szakértője.