--> ELEKTROSZMOG MÉRÉS és VÉDEKEZÉS Épületbiológia és Radiesztézia : Elektroszmog a lakásban

Elektroszmog a lakásban



Sokan gondolják, hogy lakásuk, hálószobájuk mentes az elektroszmog szervezetükre gyakorolt káros hatásaitól. Ők gyakran tévednek.

Sok hálószobában, gyerekszobában jártam már ahol első ránézésre minden a legnagyobb rendben volt. Az ágyak közelében nem voltak elektromos vezetékek, készülékek. Az ott élők azonban mégsem érezték jól magukat. Alvászavarokkal küszködtek, éjszakánkét gyakoriak voltak az izomgörcsök és reggelente fáradtan ébredtek. A felmérés meglepő eredményt hozott számukra. Sok helyen erős elektroszmog értéket jeleztek a műszerek.
Elektroszmog a mi lakásunkban? Hogy lehet, hiszen mindenre odafigyeltük!

Mi okozhat elektroszmogot a lakásban?

A lakásokban, hálószobákban, gyerekszobákban jelenlévő káros elektroszmog forrásai lehetnek közvetlenül a lakásban, de az elektroszmog érkezhet távolabbról, akár lakáson kívüli forrásból, a szomszédból vagy az utcáról is!

Lássuk először a lakáson belüli elektroszmog forrásokat.
Első hallásra az emberek nagy többségének most a tévé készülékek, számítógépek, különböző háztartási készülékek, köztük a mikrohullámú sütő és a mobiltelefon jut az eszébe. Ezek valóban számottevő elektroszmog okozói, de vannak ennél gyakoribb és csak kevesek által ismert elektroszmog források is. Először meg kell említeni a ház falaiban futó elektromos vezetékeket. Igen gyakori probléma, hogy a falvezetékek körül kialakuló elektromos tér gerjesztett állapotba hozhatja a falat, sőt a töltéseket átadhatja a padlónak, és akár az ágynak is. Ez a jelenség elsősorban válaszfalak és tetőterek tipikus problémája. Tehát lehet, hogy egy teljesen üres szobában extém erős elektroszmog mérhető. További elektroszmog problémát okozhat minden falon kívüli elektromos vezeték, hosszabbító, akár az éjjeli lámpák zsinórjai is! Ezeket a problémákat sok esetben igen könnyű megszüntetni, de felderítésük pontos műszeres elektroszmog felmérést, vizsgálatot igényel.

Mi különbözteti meg az amatőrt a profi épületbiológiában és méréstechnikában jártas szakembertől. Hát az, hogy nem csak az elektroszmog jelenlétét tudja konstatálni, hanem annak forrását és a szükséges védekezés, árnyékolási megoldásokat is pontosan meg tudja határozni!

Amennyiben a falakban futó vezetékek nem okoznak elektroszmogot és az ágy közelében nincsenek elektromos készülékek, jó ha átnézünk a fal túloldalára!

Az elektroszmog mágneses összetevője képes akadálytalanul áthatol akár egy vastag betonfalon is. Kevesen gondolnák, de igen veszélyes elektroszmog forrás lehet egy a fal túloldalán található akvárium, dect telefon, vagy egy egyszerű tápegység is. Amennyiben a fal túlsó oldala még az Ön lakásához tartozik, úgy egyszerűen ellenőrizheti ezt, de mi van, ha nem. Ki tudja, hogy a szomszéd milyen készülékeket, eszközöket tart a fal túlsó oldalán az Ön vagy gyermeke fejétől néhány tíz centiméterre?

A szakszerűen elvégzett elektroszmog mérés ezekre a problémákra is fényt derít.

Amennyiben kizártuk az összes épületen belüli elektroszmog forrást úgy most
vizsgáljuk meg az épületen kívüli források is !
Mik lehetnek külső elektroszmog források?
Itt most sokan távvezetékekre és transzformátor házakra gondolnak.
Igen. Ezek valóban nagyon veszélyesek lehetnek, de szerencsére kevés lakásban okoznak komoly elektroszmogot. Amire viszont kevesen gondolnak az a szinte minden utcában látható oszlopról oszlopra haladó 230/400V-os elektromos hálózat. Terheléstől függően ezek a légvezetékek jóval erősebb elektroszmog források lehetnek és további elektroszmog problémát okozhatnak a közelben lévő GSM adótornyok, bázisállomások is.

A külső forrásból származó elektroszmog csak műszeres elektroszmog vizsgálattal deríthető fel!

Sokan aggódnak a lakásuk elektroszmog mérésével kapcsolatban. Tartanak tőle, hogy szörnyű eredmény születik és azt csak tetemes költséggel lehet majd rendbe tenni, vagy el kell költözni. Ez szerencsére nem igaz! A lakásokban jelenlévő elektroszmog elleni védekezés, az elektroszmog árnyékolása, az elektroszmog forrásának megszüntetése gyakran pofon egyszerű és gyakran már csekély összegből is megoldható.


Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
Keressen most! 06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com


Az Egészséges Otthon Szakértője.